" Wie zich de geschiedenis niet herinnert, is gedoemd die te herhalen"

Start
Alle namen
Cirkel-diagram
Genealogie & getallen


 

 

Met de link "Alle namen !!! " hier links ontvouwd zich het geheel vernieuwde gedeelte van deze site, het is gemaakt met GensDataPro en is door mij makkelijker te updaten als er nieuwe gegevens zijn. Hierin zijn alle namen welke ik in het programma heb te vinden. veel plezier !!!!!!

 

Voorgeslacht is als een aardappelplant,
het beste gedeelte zit onder de grond.

Thomas Overbury 1581-1613

   

Hettersch??????????

De oorspronkelijke naam van mijn familie was Hetterscheidt, maar rond 1860 gaan uit het gezin van Bernardus Hetterscheidt 3 gezinsleden verder met Hetterscheidt en 8 gaan er verder onder de naam Hetterschijt.

De naam Hetterschijt komt wat de schrijfwijze betreft in een aantal variaties voor.
Dezelfde personen worden bij de burgerlijke stand, in de bevolkingsregisters van Herwen en Aerdt, in notariŽle akten en bij de kadastrale registratie telkens verschillend weergegeven.
Zo zijn de namen aangetroffen als:
Hestratescethe,Hettersche, Hetterscheyda, Herderschee, Hettschee, Hetterscheid, Hetterscheidt, Hetterscheit, Hetterscheijt, Hetterschijt Hetterschij, en Hetterschijdt.

Bij alle onderzoeken in Nederland kom je toch gauw in het hele oostelijke grensgebied met Duitsland, en in Duitsland zelf terecht.

Dit is niet zo verwonderlijk want tot 1816 toen europa werd herschikt behoorden Wehl, Duiven, Zevenaar en Westervoort bij het Pruisische rijk.

 

De plaats waar de Hettersch??? vandaan komen.

 

  

Het laatst bewerkt op dinsdag januari 17, 2023 15:11:17 ( © Copyricht Willy Hetterschijt 2003-2023) Alle rechten voorbehouden.
Start Alle namen Cirkel-diagram Genealogie & getallen