" Wie zich de geschiedenis niet herinnert, is gedoemd die te herhalen"

Start


                           2008-Optaan-Zwolle           
 

Westervoort,  Januari 2003

Na jarenlang met korte en langere tussentijden te zoeken naar de bronnen van ons leven , presenteer ik hierbij alle gegevens welke ik tot nu toe heb kunnen achterhalen over mijn familienaam.

 

 

Ik wil hierbij ook graag verwijzen naar het boek "Hetterscheidt" in 2001 uitgebracht door Werner Hetterscheidt  uit Hasloch in der Pfals (Duitsland), welke al vele jaren voor mij begonnen is met het uitzoeken van de familiegeschiedenis. en waarmee ik diverse gegevens heb uitgewisseld. In dit bijna 600 pagina's tellende boek staan ook ook veel geŽmigreerde Hettters???.
 

      

Werner Hetterscheidt *15-07-1932 +03-06-2017

In het boek "Brouwers, Burgers en Buitenlui"
van +Ing. H.C.F.G. van Ditzhuyzen (1985) word het geslacht Hetterscheidt uit genealogisch oogpunt een geslacht met problemen genoemd. Dit komt vooral omdat in en rond Zevenaar er drie familie's voorkomen die allen zonder twijfel een zelfde stamvader gehad moeten hebben.Ook heb ik wat genealogie gegevens overgenomen van
Jan te Witt
uit Groessen, welke de Boerstal tak, (de meisjesnaam van mijn vrouw) heeft uitgezocht.

Ik heb niet de pretentie om volledig te zijn, maar heb geprobeerd om zo overzichtelijk mogelijk de feiten op een rijtje te zetten versierd met afbeeldingen, fotoís en gedenkprentjes.

 

Als U denkt dat er iets net goed is weergegeven, of als U aanvullingen heeft op mijn site kunt U mij dat laten weten via mijn e-mail . Hartelijk dank.
 

I.v.m met het van kracht worden van de vernieuwde Wet Bescherming Persoonsgegevens(1-9-2001) kan het zijn dat iemand problemen heeft met het zien van zijn of haar naam op een van de pagina's.
Is dit het geval stuur mij dan een email ! Ik zal uw naam dan zo spoedig mogelijk verwijderen van de pagina's.
(Voor de duidelijkheid: dit heeft alleen betrekking op namen van in leven zijnde personen).

            Willy Hetterschijt

 

 

  

Het laatst bewerkt op dinsdag januari 17, 2023 15:11:17 ( © Copyricht Willy Hetterschijt 2003-2023) Alle rechten voorbehouden.
Start